Z-Day 2016 – Κύρια Εκδήλωση: Αθήνα

Η κύρια εκδήλωση της επόμενης Z-Day θα γίνει στην Αθήνα στα μέσα του επόμενου Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς.

Πληροφοριακά, η Z-Day είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του κινήματος, η οποία γίνεται στα μέσα κάθε Μαρτίου ταυτόχρονα σε όλα τα ενεργά τμήματα του κινήματος παγκοσμίως. Η μορφή της εκδήλωσης ποικίλλει ανάλογα με τις δυνατότητες και τη βούληση του κάθε τμήματος, από έναν περίπατο σε κάποιο πάρκο μέχρι μια πολύωρη εκδήλωση με ομιλίες-παρουσιάσεις για τις ιδέες που πραγματεύεται το κίνημα ή τοπικά/παγκόσμια έργα.

Σε κάθε Z-Day υπάρχει μία κύρια εκδήλωση, δηλαδή επιλέγεται ένα τοπικό τμήμα ως επίκεντρο, κάτι που σημαίνει ότι η εκδήλωση θα είναι αρκετά εκτενής και προσεγμένη καθώς επίσης θα περιλαμβάνει και ομιλίες από την παγκόσμια ομάδα διαλέξεων (πχ. Peter Joseph, Ben McLeish, James Philips) και διάφορους καλεσμένους από ομάδες που συμπλέουν με τον τρόπο σκέψης του κινήματος (πχ. Open Source Ecology, Commons).

TZM Magazine

Πλέον μπορείτε να διαβάζετε το περιοδικό μας από κινητά και τάμπλετ!

Μπορείτε να βρείτε όλα τα παλαιότερα τεύχη στην ιστοσελίδα του TZM Magazine.

 

Community Highlights

Βίντεο

Εργαλειοθήκη Ανίχνευσης Ανοησιών – Michael Shermer

Τι είναι η επιστημονική θεωρία και ο επιστημονικός νόμος;

Θα υπάρχουν χρήματα στο μέλλον;

Επιστημονικός Αλφαβητισμός: 1.0 «Ο Επιστημονικός Αλφαβητισμός Είναι Σημαντικός»

Επιστημονικός Αλφαβητισμός: 2.1 «Επιστημονική Συναίνεση: Πώς Εδραιώνεται»

 

Αν θέλετε να συμμετέχετε στη μεταφραστική μας ομάδα, στείλτε μας e-mail στο [email protected]

 

Νέα Μεταφρασμένα Δοκίμια από TZM Defined

Εισαγωγή στη Λογική της Βιωσιμότητας

Πως να Γινεται Εσεις το Κινημα Zeitgeist

Τρόπος Ζωής, Ελευθερία & ο Ανθρώπινος Παράγοντας

Τμήμα Θεσ/νίκης

Tο τμήμα Θεσσαλονίκης κάνει φυσικές συναντήσεις κάθε Δευτέρα στις 18:00 στο χώρο του TechMinistry (Ίωνος Δραγούμη 39, 6ος όροφος). Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές για όλους. Μπορείτε να έρθετε, να ρωτήσετε απορίες, να γνωρίσετε τα μέλη του τοπικού τμήματος, να συμμετέχετε στις συζητήσεις και στα έργα του τμήματος. Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ατζέντα, αντιθέτως τη διαμορφώνουμε όλοι μαζί. Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν σηζητήσεις για τις ιδέες του κινήματος, αυτοεκπαίδευση πάνω σε διάφορα θέματα (πχ. μετάφραση ή βελτίωση επικοινωνιακών ικανοτήτων), ενημερώσεις για τα νέα σε παγκόσμιο αλλά και ελληνικό επίπεδο αλλά κυρίως και τη διεξαγωγή πρακτικών έργων όπως ο Οδηγός Αυτάρκειας.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τις συναντήσεις και τις δράσεις του τμήματος Θεσσαλονίκης, μπορείτε να μας στείλετε σχετικό e-mail στο [email protected]

Ιστοσελίδα τμήματος

RSS Feed

Facebook Page

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή: TZM Magazine

Τo διμηνιαίο περιοδικό μας είναι μια ανοιχτή προσπάθεια για να απλοποιήσουμε κάποιες από τις ιδέες που πραγματευόμαστε, να τις προωθήσουμε σε περισσότερο κοινό και να φυσικά να αναδείξουμε ομάδες που ήδη κινούνται προς μία κοινωνία διαμοιρασμού των φυσικών και πνευματικών πόρων. Για αυτό το λόγο προσπαθούμε να κάνουμε μία ολοκληρωμένη, έγκυρη και σταθερή δουλεία. Αυτό όμως χρειάζεται και μία σταθερή ομάδα, για αυτό και κάνουμε κάλεσμα σε όσους θέλουν να συμμετέχουν. Η συμμετοχή δεν είναι δεσμευτική (όπως και σε κάθε έργο μας), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συμμετέχετε όπου και όσο θέλετε. Φυσικά η δουλειά είναι μοιρασμένη σε κατηγορίες έτσι ώστε το κάθε μέλος της ομάδας να ασχολείται με το κομμάτι που τον ενδιαφέρει και τον ευχαριστεί. Οι κατηγορίες στις οποίες μπορείτε να βοηθήσετε είναι οι εξής:

  • σύνταξη (πχ. άρθρα, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις ομάδων, επικαιρότητα)

  • έλεγχος πηγών (κυρίως για επιστημονικά άρθρα)

  • τυπογραφική διόρθωση

  • δημιουργία γραφικών (εικόνες για την προώθηση του περιοδικού στο διαδίκτυο)

  • προώθηση περιοδικού (πχ. στο διαδίκτυο, σε φόρουμ, σε Facebook, σε ιστοσελίδες που κάνουν αναδημοσιεύσεις)

  • μετάφραση (κυρίως στα Αγγλικά ώστε να μπορούν να το διαβάσουν και σε άλλες χώρες)

Σημειωτέον, το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αν καταφέρουμε να έχουμε σταθερή μετάφραση των άρθρων, το έργο θα μπορούσε να γίνει project του παγκοσμίου τμήματος.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει email στο [email protected] δηλώνοντας πού θέλει να βοηθήσει.

 

Roterdam International Physical Meeting 11-14/12/2015

Φυσική συνάντηση των μελών του κινήματος από όλον τον κόσμο! Θα γίνει στο Ρότερνταμ, στο “αρχηγείο” του κινήματος και θα παρέχεται διαμονή, τροφή και ποτά, εφόσον ο συμμετέχων κλείσει εισιτήριο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 Ευρώ και πωλούνται εδώ: http://bit.ly/1Qm6m5R

Στόχος του τριημέρου είναι η γνωριμία μεταξύ των μελών από τα διεθνή τμήματα, η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των τμημάτων, η βελτίωση της οργάνωσης του κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, η αποκάλυψη του νέου παγκόσμιου έργου του κινήματος και φυσικά η διασκέδαση! Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και προβολή σχετικών ντοκιμαντέρ, ομιλίες από την lecture team, δοκιμαστικές ομιλίες για άτομα που θα ήθελαν να εξασκηθούν σ’ αυτόν τον τομέα και διάφορα εργαστήρια.

Αναλυτικές πληροφορίες στη σχετική ανακοίνωση: http://bit.ly/1Qm6m5R

Facebook Event: http://on.fb.me/1ERyjRw