Η ενεργή συμμετοχή στο κίνημα γίνεται κυρίως μέσω κάποιου τοπικού τμήματος ή συμμετέχοντας σε κάποιο έργο ή ομάδα του κινήματος. Στις σχετικές καρτέλες του μενού θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Η συμμετοχή στο κίνημα δεν έχει απολύτως καμία δέσμευση. Ο καθένας βοηθάει όπου και όσο θέλει. Γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο συνεισφέροντας ο καθένας εκεί που έχει γνώσεις και συμμετέχοντας με βάση τα εσωτερικά μας κίνητρα για αυτοπραγμάτωση και όχι για κερδοσκοπία. Το έργο που κάνουμε είναι δύσκολο (αν και αρκετά ευχάριστο), οπότε χρειαζόμαστε όσο πιο πολλά άτομα γίνεται. Δεν υπάρχουν “οι άλλοι που θα τα κάνουν για εμάς”. Αν θέλουμε να δούμε μια βελτίωση εκεί έξω, τότε χρειάζεται ενεργή δράση.

Αρχικά βέβαια προτείνεται να έχετε διαβάσει κάποιο υλικό σχετικά με το κίνημα. Τα 2 βασικά κείμενα αυτή τη στιγμή είναι ο Οδηγός Τμημάτων και το βιβλίο μας «Ορισμός του Κινήματος Zeitgeist: Συνειδητοποιώντας Έναν Νέο Τρόπο Σκέψης».

Αν και δεν υπάρχει δέσμευση στη συμμετοχή στο κίνημα, φυσικά σε κάθε έργο, ομάδα και τμήμα υπάρχει ένας συντονιστής ο οποίος αναλαμβάνει την οργάνωση του έργου ή της ομάδας ή του τμήματος και είναι πάντα εκεί για όλους τους υπολοίπους.

Αν θέλετε να συμμετέχετε, αλλά δεν ξέρετε πώς, απλά στείλτε μας e-mail στο [email protected]

Μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες για τη συμμετοχή από εδώ.

Επίσης, αν θέλετε να γνωρίσετε τα μέλη του κινήματος απ’ όλη την Ελλάδα, να μοιραστείτε ιδέες και απόψεις και να συμμετέχετε, μπορείτε να μπείτε στο κοινωνικό μας δίκτυο, την Ελληνική Κοινότητα Zeitgeist, εκεί όπου οργανώνουμε τα έργα μας, κάνουμε συζητήσεις, ανταλλάζουμε απόψεις και μοιραζόμαστε υλικό. Θα μας βρείτε όλους εκεί!